NMVTIS Izveštaj

Šta je NMVTIS

Nacionalni informacioni sistem za nazive motornih vozila Nacionalinė nuosavybės teisių į motorines transporto priemones informacinė bazė (The National Motor Vehicle Title Information System) (NMVTIS) yra elektroninė sistema, kurioje sutelkta informacija apie pasirinktas transporto priemones, registruotas Jungtinių Amerikos Valstijų teritorijoje. NMVTIS sukūrimo tikslas - teikti patikimą informaciją apie nuosavybės teisę į transporto priemonę ir transporto priemonės istoriją, tačiau joje nėra išsamių duomenų apie transporto priemonių istoriją, techninę priežiūros ar remonto darbus.

nmvtis_map

Žalia ir geltona spalva yra pažymėtos padėtys, teikiančios duomenis NMVTIS sistemai. .


Ką galima rasti ataskaitoje?

NMVTIS ataskaitoje yra: :

  • informacija iš sistemoje registruotų valstijų transporto priemonių registravimo įstaigų ;
  • informacija apie automobilius, mikroautobusus, sunkvežimius, motociklus, laisvalaikio ir turistinius automobilius (kemperius), traktorius. ;
  • informacija apie „etiketes“, kurias suteikia valstijų transporto priemonių registravimo įstaigos
  • naujausias registracijos metu pateiktas skaitiklio rodmuo

Nabavka NMVTIS zapisa:

  • tekuće i prethodno stanje podataka o naslovu
  • datum izdavanja naslova
  • najnoviji podaci o odometru
  • podaci o istoriji krađe (ako postoje)
  • bilo koji brend dodeljen vozilu i datumu koji se primenjuje
  • istoriju spašavanja, uključujući nazive kao "potpuni gubitak" (ako postoji)

NMVTIS Pastabos

Nacionalni informacioni sistem za nacionalne automobile (NMVTIS) je elektronski sistem koji sadrži informacije o određenim automobilima nazvanim u Sjedinjenim Državama. NMVTIS je namenjen da služi kao pouzdan izvor naslova i istorije marke za automobile, ali ne sadrži detaljne informacije o istoriji popravke vozila.

Svim državama, osiguravajućim društvima i skladištima za spašavanje i spašavanje zahtijeva se saveznim zakonom da redovno izvještavaju informacije o NMVTIS-u. Međutim, NMVTIS ne sadrži informacije o svim motornim vozilima u Sjedinjenim Državama, jer neke države još ne pružaju svoje podatke o vozilu sistemu. Trenutno, podaci koji se državi pružaju NMVTIS-u pružaju se u različitim vremenskim okvirima; dok neke države izveštavaju i ažuriraju podatke NMVTIS-a u "realnom vremenu" (kada se pojavljuju naslovne transakcije), druge države češće pošalju ažuriranja, npr. jednom u 24 sata ili u roku od nekoliko dana.

Informacije o prethodnoj, značajnoj šteti na vozilu ne mogu biti uključene u sistem ako vozilo za osiguranje (ili drugi odgovarajući entitet) nikada nije odredilo da je "potpuni gubitak" ili je označila državna agencija za titiranje. Nasuprot tome, od nosioca osiguranja može se tražiti da izvještava o "ukupnom gubitku" čak i ako vozilo za titiranje vozila nije odredilo vozilo za "spasavanje" ili "otpad".

Pre donošenja odluke o kupovini vozila, potrošači mogu želeti da dobiju nezavisnu inspekciju vozila, NMVTIS Vehicle Histori Report i odobreni NMVTIS dobavljač podataka & ndash; potražite logotip NMVTIS-a) i konsultujte druge raspoložive informacije o vozilu.

Podaci u NMVTIS-u uključuju:
- Informacije iz državnih agencija za titiranje motornih vozila.
- Informacije o automobilima, autobusima, kamionima, motociklima, rekreativnim vozilima, motornim kućama i traktoru. NMVTIS trenutno ne može da uključuje komercijalna vozila ako ta vozila nisu uključena u osnovnu bazu podataka za državnu evidenciju (u nekim državama, ta vozila upravlja posebna državna agencija), iako se ove evidencije mogu dodati kasnije.
- Informacije o "brendovima" primenjene na vozila koja pružaju agencije za titiranje motornih vozila. Tipovi i definicije brendova variraju u zavisnosti od stanja, ali mogu pružiti korisne informacije o stanju ili prethodnoj upotrebi vozila.
- Najnoviji odometar koji je čitao u državnom naslovnom zapisu.
- Informacije od osiguravajućih društava i auto reciklaže, uključujući i otpadne i spasilačke objekte, koje se zahtevaju zakonom da se prijave sistemu, počevši od 31. marta 2009. godine. Ove informacije će obuhvatiti ako je vozilo utvrđeno da je "ukupan gubitak" nosilac osiguranja.
- Podaci sa junk i salona koji dobijaju "novac za klanter" vozilo koje se trguje u okviru Programa pomoći za reciklažu i spasavanje potrošača iz 2009. godine (CARS).

Potrošačima se preporučuje da posete vvv.vehiclehistori.gov za detalje o tome kako da tumače informacije u sistemu i razumeju značenje različitih etiketa koje se odnose na vozila od strane državnih agencija za titiranje motornih vozila.

Vidiš Potvrda zvaničnog partnera NMVTIS.