Vodič izvještaja

Izveštaji sekcije

Svaki VIN-INFO izveštaj se sastoji od sledećih sekcija:

1. Izveštaj o naslovu

Izveštaj o naslovu sadrži osnovne podatke identifikacije provjerenog vozila (logotip brenda i modela).

report vehicle identification

2. Informacije o vozilu

Ovaj odeljak sadrži osnovne informacije o vozilu (brend, model, tip goriva, godina proizvodnje). U zavisnosti od toga šta je proizvođač kodirao u VIN-u, ovaj odeljak može prikazati razne informacije. Ove informacije se dekodiraju besplatno i potpuno su vidljive kako pre kupovine izveštaja, tako iu kupljenom izveštaju.

report vehicle decoder

Kontrolni broj se određuje bazirajući se na svim ciframa VIN-a, zahvaljujući tome što svaka promjena broja (ponavljanje broja) uzrokuje nepravilno proračunavanje kontrolnog broja. Tada možete jednostavno proveriti da li je VIN netačan, a verovatna identifikacija je verovatno bila falsifikovana.
Pažnja : svi proizvođači ne koriste kontrolni broj u VIN-u, pa izračunavanje kontrolnog broja za VIN za koji proizvođač nije izvorno kodirao kontrolni broj može dovesti do neistinitih zaključaka . Naš sistem pruža informacije o kontrolnom broju samo kada je proizvođač vozila koristio kontrolni broj u VIN-u.

Ovaj odeljak može sadržavati informacije o godini proizvodnje i / ili modelu godine vozila. Godina proizvodnje određuje datum proizvodnje određenog vozila, datum konačnog prijema vozila i predaja skladištu gotovih proizvoda. Godina proizvodnje je jednaka kalendarskoj godini. Model godine (nazvan i model godine) je vremenski okvir kada se proizvodi vozila istih karakteristika. Obično počinje sredinom kalendarske godine i završava se sredinom sledeće kalendarske godine. Pojam "godišnji model" se koristi za marketinške potrebe.


3. Istorija oštećenja

Ovaj odeljak sadrži hronološki rezervisanu listu oštećenja vozila. Svaki zapis sadrži sledeće informacije:

  • datum
  • zemlju
  • vrednost štete u evrima
  • status štete (npr. ukupan gubitak)
report Incidents history

Jei reikia, įraše gali būti informacija apie gedimo vietą (pvz. salonas, važiuoklė arba priekinis stiklas), transporto priemonės ridą ir pirmosios registracijos šalyje datą.

Jei nemokamas patikrinimas rodo, kad nėra įrašų, gedimų istorija nebus įtraukta į mokamą ataskaitą.


4. Vozilo je mileages

Sadrži hronološki prikaz poznatih očitanja kilometar sata na vozilu Podaci o očitanjima dostavljaju se prilikom tehničkih pregleda, registracije, osiguranja vozila, stavljanja na internet aukcije, servisiranja u ovlašćenim servisima ili potiču od drugih organizacija sa kojima sarađujemo. Pošto ne možemo da budemo sasvim sigurni da su očitanja kilometar sata tačna, sumnju treba da pobudi svako odstupanje od dinamike rasta kilometraže. Kako pitanje očitanja kilometar sata nije pravno uređeno, izveštaj ne može da bude osnov za bilo kakva potraživanja po osnovu namernog falsifikovanja kilomatraže ili pogrešnog očitanja od strane neke organizacije ili pogrešnog prikazivanja očitanja kilometar sata u izveštaju. Ako kod besplatne provere prikazan je izostanak pogodaka, u plaćenom izveštaju neće biti istorijata kilometraže.

report Vehicle's mileages<

5. Istorija čekova

Sadrži hronološki prikaz svih stavljanja vozila na internet-aukcije ili na moto oglasnike. Zavisno od portala, može da sadrži podatke o kilomatraži, opremi, tehničkim karakteristikama vozila, slike vozila, cenu na aukciji ili cenu sa oglasa. Ako se kod besplatne provere neće pojaviti informacija o dostupnosti ovog odeljka, podaci o aukcijama i internet oglasima neće se pojaviti u naplativom izveštaju.

report History of checks

6. Baze podataka ukradenih vozila

Sadrži registar pregleda vozila u baze podataka o nestalim vozilima u cijeloj državi. Broj institucija sa kojima sarađujemo kontinuirano raste, a stvarni broj i mjesto provjere da li je vozilo registrovano kao ukradeno, prikazuje se pre kupovine izvještaja. Potencijalni kupac bi trebao biti zabrinut ako je vozilo pronađeno u bilo kojoj bazi podataka. Kada vozilo nije pronađeno u registarima ukradenih vozila, potencijalni kupac se ne oslobađa obaveze da pažljivo provjeri vozilo u drugim registrima i ne može biti osnova za zahtjeve koji se odnose na pravni status vozila. Pre kupovine, videćete koliko će baza podataka biti provereno nakon kupovine izvještaja. Ovaj broj zavisi od dostupnosti međunarodnih i međunarodnih baza, kao i baza naših partnera.

report Data bases of stolen vehicles

7. Proizvođački nedostaci

Ovaj odeljak sadrži listu upozorenja koje je objavio proizvođač vozila, u vezi sa nedostacima proizvođača koji su otkriveni u nekim proizvodnim serijama. Ako je proizvođač objavio servisni poziv u vezi sa dijelom vozila iz kojeg je provereno vozilo poteklo, korisnik će pronaći informacije o mogućem nedostatku u izvještaju.

report Manufacturer's Defects

8. Proizvođač vozila

Jame pateikiama informacija apie transporto priemonės gamintoją, t.y. adresas, transporto priemonės gamybos vieta, informacija apie gamintojo gamyklas, ir pan. Šie duomenys nesusiję su konkrečia transporto priemone, bet su transporto priemonės marke ir/ar modeliu.

report Vehicle's manufacturer

9. Fotografije vozila

Sadrži galeriju slika proveravanog vozila. Slike su grupisane po datumu objavljivanja. U nekim slučajevima slike se mogu ponavljati ako vlasnik je iste slike ustupao raznim organizacijama. Savet sam po sebi za potencijalnog kupce može biti činjenica da se vozilo već duže vreme bezuspešno prodaje. U mnogim slučajevima na slikama se vidi oštećeno vozilo dok prodavac tvrdi da vozilo nije imalo nesreću. Ako kod besplatne provere prikazano je da nema slika, u plaćenom izveštaju takođe neće biti slika.

report Photographs of the vehicle

Verujemo da je istorija vozila VIN-INFO najkompleksniji izveštaj, koji se bazira na VIN-INFO ekspertskom sistemu, generiše podatke od vladinih institucija, neprofitnih organizacija, poslovnih partnera, javne podatke i informacije, zajedno sa javnim izvorima dostupnim putem Interneta. Međutim, važno je zapamtiti, da VIN-INFO ekspertski sistem treba tretirati samo kao alat za pomoć i ne može biti osnova za bilo koji zahtev. Završni izveštaj o istoriji vozila uvek treba proveriti i upoređivati sa stvarnim uslovima vozila i sadržajem dokumentacije vozila.

Količina raspoloživih podataka u svakom odeljku izveštaja bazira se na određenom VIN-u i prikazuje se pre kupovine izveštaja. Podaci predstavljeni u izveštajima o istoriji vozila predstavljaju kompilaciju informacija prikupljenih od strane VIN-INFO ekspertnog sistema i stoga mogu kopirajte izvorne greške. VIN-INFO stavlja sve moguće napore kako bi sistem izvršio logičnu i potpunu analizu podataka i prevoda na druge jezike, poštujući sva gramatička pravila. Međutim, zbog činjenice da je proces automatizovan, rezultati mogu sadržavati riječi u strane jezike ili jezičke greške.


* Broj dostupnih podataka u svakom odeljku izvještaja ovisi o provjerenom VIN-u i daje se prije nego što kupite izvještaj.