Uslovi korišćenja

terms

I. Įvadas

 1. Ovi uslovi i odredbe regulišu korišćenje vaše veb stranice pod brendom VIN-INFO, u internet domenu "vin-info.pl, vin-info.com", "www.vin-info.eu" (u daljem tekstu "Veb lokacija"). Ako se ne slažete sa ovim odredbama i uslovima ili bilo kojim dijelom ovih uslova i odredbi, ne smete da koristite Veb lokaciju.
 2. Pun naziv našeg preduzeća je "VIN-INFO sp. z o.o.". Registrovani smo u Poljskoj pod poreskim identifikacionim brojem (NIP-PL): PL6342735908; naše poslovanje je registrovano u trgovačkom registru održanom od strane Okružnog suda Katovice-Vschod pod brojem 0000348800. Naša registrovana adresa je: Modelarska 18, 40-142 Katovice (Poljska). Možete nas kontaktirati putem " Kontaktirajte nas " ili na support@vin-info.com.
 3. Glavni cilj veb stranice je da svojim korisnicima dostavi što više tehničkih i istorijskih podataka o određenom vozilu (podaci o vozilu) na osnovu broja VIN-a. Dobijamo podatke iz baze podataka definisane u nastavku. Uprkos našim naporima da podaci o vozilima budu pouzdani izvor znanja o određenom vozilu, potpuna verifikacija tih podataka sa najnovijim stvarnim stanjem nije moguća. Prema tome, podaci o vozilu mogu ponoviti greške u izvornoj bazi podataka i razlikovati se od aktuelnog trenutnog stanja. Zbog te činjenice, podaci o vozilima treba tretirati samo kao pomoćno sredstvo za procjenu istorije i stanja određenog vozila, a stvarno stanje i dokumenti tog vozila uvijek moraju direktno ispitati dotična lica, naročito prije kupovine vozila. Pristup vozilima se može naplatiti. Podaci o vozilu ne sadrže nikakve lične podatke. Sadržaj podataka o vozilima varira u odnosu na svako vozilo i zavisi od specifičnih podataka dostupnih u bazi podataka. Možete proveriti da li Database sadrži određene podatke pre nego što preuzmete podatke o vozilu.
 4. Naše usluge koje su dostupne na Veb lokaciji su namenjene pojedincima, kompanijama i drugim subjektima, koji ili koji se nalaze ili naseljavaju na teritoriji Evropske unije ili Sjedinjenih Američkih Država.
 5. Usluge na Veb lokaciji su namenjene korisnicima koji imaju najmanje 18 godina.
 6. Pravila korišćenja Vaših ličnih podataka i kolačića su u skladu sa našom Politikom privatnosti koja je dostupna na Veb lokaciji.
 7. Da biste koristili Veb lokaciju, potrebno je da koristite uređaj koji ima pristup Internetu i Internet pretraživaču kao što je Internet Ekplorer 9.0 ili sličan softver. Za korišćenje nekih opcija na Veb lokaciji možda će biti potrebno koristiti kolačiće ili koristiti Java program i Java skriptu. Mi ne nosimo nikakvu odgovornost zbog nedostatka pristupa podacima sačuvanim na Veb lokaciji zbog nepostojanja usaglašenosti vašeg uređaja sa tehničkim zahtevima predviđenim ovde.

II. Apibrėžimai

 1. Izuzeci i ograničenja navedena u ovoj klauzuli ili drugim delovima Pravilnika:
 2. "Podaci o vozilu" podrazumevaju različite vrste skupova podataka vozila dostupnih na Veb lokaciji iz baze podataka, koja se odnose na informacije o određenim vozilima (koja mogu uključivati informacije o istoriji vozila, tehničkoj specifikaciji, bezbednosti vozila itd.) I koje treba tretirati samo kao pomoćno sredstvo za procenu istorije i stanja određenog vozila jer nisu u potpunosti potvrđene u pogledu njihove tačnosti i doslednosti sa aktuelnim trenutnim stanjem tog vozila.
 3. "Potrošač" podrazumeva svako fizičko lice koje deluje u svrhe koje su van njegove trgovine, posla ili profesije.
 4. "Baza podataka" označava sve izvore podataka o vozilu koje su nam dostupne, a posebno naša baza podataka VIN-INFO i baze podataka vezanih za nas, a posebno: Nacionalni informacioni sistem naziva motornih vozila (NMVTIS, http://vvv.vehiclehistori.gov /), Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA, http://vvv.nhtsa.gov/), Agencija za usluge vozila i operatora (VOSA, https://vvv.gov.uk/government/organisations/vehicle-and-operator -službe-agencije) i druge baze podataka koje sadrže podatke o vozilu.
 5. "VIN broj" označava identifikacioni broj vozila koji je jedinstveni kod koji koristi automobilska industrija za identifikaciju pojedinačnih motornih vozila, vučnih vozila, motocikala, skutera i mopeda kao što je definisano u ISO 3833.

III. Licenca za korištenje veb stranice

 1. Osim ako nije drugačije naznačeno, mi ili naši davatelji licence poseduju prava intelektualne svojine na Veb lokaciji i materijal na Veb lokaciji. U zavisnosti od dole navedene dozvole, sva ova prava intelektualne svojine su rezervisana.
 2. Možete da pregledate, preuzimate samo za potrebe cachinga i da štampate stranice sa Veb stranice za svoju ličnu upotrebu, uz ograničenja navedena ispod i na drugim mestima u ovim Uslovima i uslovima.
 3. Ne morate posebno:
  1. objaviti materijal sa veb stranice (uključujući objavljivanje na drugoj veb stranici);
  2. prodaju, iznajmljivanje, pozajmljivanje, donaciju, prenos ili pod licencu sa veb stranice;
  3. javno prikazati bilo koji materijal sa Veb lokacije;
  4. reprodukuje, kopira, kopira ili na drugi način iskorištava materijal na Veb lokaciji radi komercijalne svrhe;
  5. izmeniti ili na drugi način izmeniti bilo koji materijal na Veb lokaciji; ili
  6. redistribuirati materijal sa Veb lokacije.
  osim ako ne dobijete našu izričitu pismenu saglasnost da to učinite.

IV. Prihvatljiva upotreba

 1. Ne smete da koristite Veb lokaciju na bilo koji način koji uzrokuje ili može uzrokovati štetu na Veb lokaciji ili umanjenje dostupnosti ili dostupnosti Veb stranice; ili na bilo koji način koji je nezakonit, nelegalan, lažan ili štetan, ili u vezi sa bilo kakvim nezakonitim, nelegalnim, lažnim ili štetnim svrhom ili djelatnošću. Informacije, grafika i drugi materijali dostupni na Veb lokaciji podležu zaštiti autorskih prava.
 2. Ne smete koristiti Veb lokaciju za kopiranje, čuvanje, hostovanje, prenošenje, slanje, korištenje, objavljivanje ili distribuciju bilo kog materijala koji se sastoji od (ili je povezan sa) bilo kakvog spivarea, računarskog virusa, trojanskog konja, crva, keistrokke logger-a, rootkita ili drugih zlonamerni računarski softver.
 3. Ne smijete sprovoditi bilo kakve sistematske ili automatske aktivnosti prikupljanja podataka (uključujući bez ograničavanja struganja, rukovanja podacima, ekstrakcije podataka i prikupljanja podataka) na ili u vezi sa Vebsajtom bez naše izričite pismene saglasnosti.
 4. Ne smete koristiti Sajt za prenos ili slanje neželjenih komercijalnih komunikacija.
 5. Ne smete koristiti Vebsite za svaku namjenu vezanu za marketing bez naše izričite pismene saglasnosti.

V. Ograničen pristup

 1. Pristup određenim oblastima veb-sajta je ograničen. Imamo pravo da ograničimo pristup drugim područjima na Veb lokaciji ili na cijeloj Veb lokaciji, u zavisnosti od prava korisnika koji proizilaze iz prethodno zaključenih ugovora.
 2. Ako vam damo ID korisnika i lozinku da biste omogućili pristup ograničenim područjima Veb lokacije ili drugog sadržaja ili usluga, morate osigurati da se korisnički ID i lozinka čuvaju povjerljivo.

VI. Korisnik generiše sadržaj

 1. Vaš korisnički sadržaj ne sme biti nezakonit ili nezakonit, ne smije kršiti zakonska prava bilo koje treće strane, pravila socijalne egzistencije, Netikuette niti druge utvrđene carine i ne smeju biti u stanju da pokrenu pravni postupak protiv vas ili nas ili treće strane (u svakom slučaju po bilo kom važećem zakonu).
 2. Ne smete podnijeti nikakav korisnički sadržaj na Veb lokaciju koja je ili je ikada bila predmet bilo kakvog ugroženog ili stvarnog postupka ili slične žalbe.
 3. Zadržavamo pravo uređivanja ili uklanjanja bilo kog materijala dostavljenog na Veb lokaciju, ili sačuvati na našim serverima, ili hostovati ili objaviti na Veb lokaciji.
 4. Bez obzira na naša prava prema ovim Uslovima i obavezujućim zakonima u vezi sa sadržajem korisnika, ne preduzimamo da pratimo podnošenje takvog sadržaja ili objavljivanje takvog sadržaja na Veb lokaciji.
 5. Od vas se traži da sačuvate sve podatke koji ste učitali na Veb lokaciji takođe na vlastitim uređajima kako biste ih spriječili dodatno izgubljeni.

VII. Postupak za dobijanje podataka o vozilu i plaćanje

 1. Pristup određenim područjima Veb lokacije i dobijanje podataka o vozilu se naplaćuje. U tom slučaju, isplata se vrši isključivo putem provajdera platnih usluga naznačenih na Veb lokaciji (kao što je PaiPal ili PaiU) kreditnom karticom ili drugim sredstvima koja su obezbeđena ovim putem.
 2. U slučaju da želite da dobijete podatke o vozilu, prvo nam indicirajte broj VIN-a ili druge podatke o vozilu (kako se zahteva u obrascima na Veb lokaciji) kako bismo proverili da li posedujemo bilo kakve informacije o određenom vozilu. Zatim se trebate registrovati na Veb lokaciji i izabrati jednu od opcija za kupovinu podataka o vozilu kako biste nam omogućili da vam pružimo usluge. Sporazum između vas i nas o dostavljanju podataka o vozilu iz baze podataka smatraće se zaključenim u trenutku izvršenja plaćanja od strane vas. Ovi uslovi i uslovi čine deo ugovora između vas i nas.
 3. Imajte na umu da plaćanja za usluge koje se pružaju na Veb lokaciji vrše preko provajdera platnih usluga koji su navedeni na Veb lokaciji (kao što su PaiPal ili PaiU) i time plaćanja u vezi sa uslugama koje se pružaju na Veb lokaciji regulišu se uslovima i odredbama one kompanije koje su dostupne na njihovim veb stranicama.
 4. Cene podataka o vozilima u različitim opcijama dostupne su na Veb lokaciji.
 5. Svetainėje galite užsisakyti paketus, leidžiančius tam tikru laiku gauti tam tikrus transporto priemonės duomenis. Tokio paketo kainos (nurodytos svetainėje) yra skirtingos ir priklauso nuo paketo galiojimo laikotarpio ir transporto priemonės duomenų, kuriuos galima gauti pagal įsigytą paketą, kiekio.
 6. Jei duomenų bazė nepasiekiama paketo galiojimo laikotarpiu ilgiau nei vieną dieną, šio paketo galiojimo laikas vartotojo prašymu gali būti pratęstas.
 7. Podaci o vozilu se generišu automatski i, u skladu sa limitima navedenim na Veb lokaciji, dostupni su odmah nakon zaključenja sporazuma između vas i nas o pružanju podataka o vozilu. Svako kašnjenje u generaciji podataka o vozilima koje se pojavilo usled tehničkih problema koje je prouzrokovala treća strana ili u cilju održavanja Veb lokacije i ažuriranja njegovog softvera ne predstavlja kršenje sporazuma o davanju podataka o vozilu.
 8. Možemo Vam ponuditi dodatne usluge na Veb lokaciji koja je povezana sa podacima o vozilima, naročito u pogledu automatske procjene vozila koja je predmet podataka o vozilu. U tom slučaju će se u skladu sa tim primenjivati odredbe ovih uslova i odredbi u vezi sa uslugama pružanja podataka o vozilima, naročito u pogledu kupovine usluga (Odeljak VII ovih uslova) i obim naše odgovornosti za ove usluge (Sekcije VIII-Ks ovih uslova i odredbi).

VIII. Ograničene garancije i žalbe od korisnika

 1. U skladu sa sporazumom između vas i nas o pružanju podataka o vozilu, dužni smo da vam pružimo pristup podacima o vozilu koji su dostupni u bazi podataka u trenutku zahtjeva. Podaci o vozilu su samo da vam pomognu i savetuju, Baza podataka nije zvanična baza podataka. Stoga, zbog objektivnih razloga, ne garantujemo potpunost ili aktuelnu tačnost podataka o vozilu.
 2. Mi dostavljamo podatke o vozilu samo na osnovu podataka koje posedujemo u bazi podataka u trenutku zahteva za dostavu podataka o vozilu. Stoga morate biti svjesni da u slučaju da dobijete bilo koju uslugu koja je dostupna na Veb lokaciji, moguće je da neke informacije koje želite želite možda nisu dostupne u bazi podataka ili su možda zastarele ili nisu tačne. Mi nismo odgovorni za takav nedostatak podataka u Podaci o vozilima ili nemogućnost generisanja podataka o vozilu zbog nedostatka tražene informacije u bazi podataka ili zbog činjenice da podaci u vozilima nisu up-to- date ili nisu u potpunosti u skladu sa stvarnim stanjem. Sva izveštaja o istoriji vozila ili druge usluge kupljene od strane potrošača važe 30 dana od dana kupovine.
 3. Specifikacije vozila prikazane u Podaci o vozilima zasnovane su na dekodiranju VIN broja (koji statički identifikuje proizvođača vozila i opis). Stoga, neće odražavati specifične modifikacije napravljene za ovo određeno vozilo u toku svog postojanja.
 4. U slučaju da niste Potrošač, u najvećoj mjeri dozvoljenoj važećim zakonom isključujemo sva zastupanja, garancije i uslove koji se odnose na Vebsite i korištenje Veb lokacije (uključujući, bez ograničenja, sve garancije koje se podrazumijevaju zakonom zadovoljavajućeg kvaliteta, za svrhu i / ili upotrebu razumne brige i veštine); i ne garantujemo tačnost dekodiranja VIN broja.
 5. Ako primetite bilo kakve tehničke probleme na Veb lokaciji ili ako saznate da su svi podaci koje smo mi dostavili nepotpuni ili ne ažurirani, ili ako imate bilo kakvih žalbi u vezi sa Vebsajtom, odmah o tome obavijestite Obrazac "Kontaktirajte nas" ili na e-mail adresu navedenu gore u Uvodu u Uslove i odredbe. Trudimo se da odgovorimo na vašu e-mail adresu što je pre moguće.

IX. Ograničenja i isključenja odgovornosti

 1. Ništa u ovim Uslovima i uslovima neće (a) ograničiti ili isključiti našu ili vašu odgovornost za prevaru ili lažno lažno predstavljanje; (b) ograničiti bilo koju od naših ili vaših obaveza na bilo koji način koji nije dozvoljen prema važećem zakonu; ili (c) isključite bilo koju od naših ili vaših obaveza koje se ne mogu isključiti prema važećem zakonu; naročito to neće isključiti bilo koju od naših ili vašu odgovornost za štetu ili gubitak od prevare (što se naziva namerna krivica).
 2. Ograničenja i isključenja odgovornosti utvrđenih ovim Uslovima:
  1. podležu gore navedenom stavu 1;
  2. upravljaju svim obavezama koje proizilaze iz Pravilnika i uslova ili privatne politike u vezi sa predmetom Uslova ili Uslova ili Privatne Politike, uključujući obaveze koje proizilaze iz ugovora, delikta i / ili delikta; i
  3. nisu primenjive na Potrošače.
 3. U slučaju da niste Potrošač, koliko je to moguće prema važećem zakonu:
  1. mes neprisiimame atsakomybės už bet kokią žalą, išskyrus atvejus, kai žala buvo padaryta dėl mūsų tyčinės kaltės Mes neprisiimame jokių įsipareigojimų ir atsakomybės dėl bet kokio masto ar pobūdžio nuostolių ar žalos;
  2. mes neprisiimame atsakomybės už bet kokių mūsų ar vartotojų duomenų, duomenų bazių arba programinės įrangos praradimą arba gedimą.
 4. Mes neprisiimame atsakomybės už bet kokią žalą, patirtą dėl įvykio ar įvykių, kurie nepriklauso nuo mūsų.
 5. Podaci o vozilu se obezbeđuju isključivo korisniku koji je ugovorni ugovor sa nama na pružanju podataka o vozilu. Zabranjeno je stavljanje podataka o vozilima od strane kupca tih podataka koji nisu potrošači.
 6. Što se tiče podataka iz podataka o vozilu koji potiču iz Nacionalnog informacionog sistema za nazive motornih vozila (NMVTIS), koristeći Veb lokaciju prihvatate odricanje od NMVTIS-a, koji čini dio ovih uslova i odredbi i koji je dostupan na http: // vehiclehistori. gov / nmvtis / i takođe na veb lokaciji. Što se tiče podataka iz podataka o vozilu koji potiču iz baze podataka Nacionalne uprave za sigurnost saobraćaja na magistralnom putu (NHTSA) ili bazama podataka o vozilima i operaterima (VOSA), koristeći Veb lokaciju prihvatate uslove i odredbe kojima se uređuju te baze podataka, osim ako nisu namijenjene za direktne korisnike toj veb-sajt.

X. Povraćaj

 1. Asmenys, kurie nėra vartotojai, atleidžia mus nuo pareigos atlyginti bet kokią žalą, nuostolius ir išlaidas (įskaitant bet kokias bylinėjimosi išlaidas, ir bet kokią taikos sutartimi pripažintą kompensaciją trečiajam asmeniui), patirtas dėl šių Taisyklių pažeidimo, ir privalo atlyginti pirmiau minėtas mūsų patirtas išlaidas.

XI. Povrede ovih uslova

 1. Bez prejudiciranja naših drugih prava prema ovim Uslovima i uslovima, ako prekršite ove uslove i na bilo koji način, mi možemo preduzeti takve radnje koje smatramo prikladnim za suočavanje sa kršenjem, koja ima za cilj da zaustavi nastavak kršenja i ograniči obim štete prouzrokovane kršenjem, uključujući obustavu vašeg pristupa veb lokaciji, zabranjujući vam pristup Internetu, blokiranjem računara koji koriste vašu IP adresu od pristupa Veb lokaciji, kontaktiranjem svog provajdera Internet usluga da zatraže da blokiraju pristup Veb lokaciji i / ili podnošenje sudskog postupka protiv vas.

XII. Varijacija

 1. Taisyklės gali būti keičiamos, paskelbiant naują versiją svetainėje. Jei vartotojas pateikia mums savo asmens duomenis, ypač el. pašto adresą, o mes teikiame jam paslaugą kai keičiamos šios Taisyklės, jam bus pranešta apie visus Taisyklių pakeitimus el. paštu.
 2. U slučaju da niste potrošač, promena naših kontaktnih podataka neće predstavljati izmjene ovih uslova i odredbi.
 3. Vaša e-mail adresa koju ste naveli nakon registracije na Veb lokaciji trebalo bi da bude ažurirana.

XIII. Dodeljivanje

 1. Vartotojai negali perleisti, perduoti kitiems asmenims arba kitokiu būdu naudotis savo teisėmis ir pareigomis pagal šias Taisykles, ir prisiimti su tuo susijusių įsipareigojimų.

XIV. Apsaugos sąlyga

 1. Jei bet kurią šių Taisyklių nuostatą teismas ar kita kompetentinga institucija pripažįsta negaliojančia ar niekine, kitos Taisyklių nuostatos lieka galioti. Jei negaliojanti ar niekinė nuostata būtų galiojanti pašalinus jos dalį, ši dalis pripažįstama pašalinta, o likusi nuostatos dalis lieka galioti.

XV. Trečiųjų asmenų teisių išimtys

 1. Taisyklės apibrėžia tik santykius tarp mūsų ir svetainės vartotojų ir nenumato jokių teisių tretiesiems asmenims, nei nesuteikia teisės remtis bet kuriomis jų nuostatomis arba reikalauti įgyvendinti šias nuostatas. Taisyklių nuostatų įgyvendinimas nereikalauja jokios trečiosios šalies sutikimo.

XVI. Čitav sporazum

 1. Šios Taisyklės kartu su mūsų Privatumo politika ir svetainėje nurodytomis paslaugų kainomis sudaro sutartį tarp mūsų ir vartotojo dėl naudojimosi svetaine ir pakeičia visus ankstesnius reglamentus dėl naudojimosi svetaine.

XVII. Pristup potrošačima do informacionog sistema NMVTIS - odricanje od odgovornosti

 1. Nacionalinė nuosavybės teisių į motorines transporto priemones informacinė bazė (The National Motor Vehicle Title Information System) (NMVTIS) yra elektroninė sistema, kurioje sutelkta informacija apie pasirinktas transporto priemones, registruotas Jungtinių Amerikos Valstijų teritorijoje. NMVTIS sukūrimo tikslas - teikti patikimą informaciją apie nuosavybės teisę į transporto priemonę ir transporto priemonės istoriją, tačiau joje nėra išsamių duomenų apie transporto priemonių istoriją, techninę priežiūros ar remonto darbus.
 2. Svim državama, osiguravajućim društvima i skladištima za spašavanje i spašavanje zahtijeva se saveznim zakonom da redovno izvještavaju informacije o NMVTIS-u. Međutim, NMVTIS ne sadrži informacije o svim motornim vozilima u Sjedinjenim Državama, jer neke države još ne pružaju svoje podatke o vozilu sistemu. Trenutno, podaci koji se državi pružaju NMVTIS-u pružaju se u različitim vremenskim okvirima; dok neke države izveštavaju i ažuriraju podatke NMVTIS-a u "realnom vremenu" (kada se pojavljuju naslovne transakcije), druge države češće pošalju ažuriranja, npr. jednom u 24 sata ili u roku od nekoliko dana.
 3. Informacije o prethodnoj, značajnoj šteti na vozilu ne mogu biti uključene u sistem ako vozilo za osiguranje (ili drugi odgovarajući entitet) nikada nije odredilo da je "potpuni gubitak" ili je označila državna agencija za titiranje. Nasuprot tome, od nosioca osiguranja se može tražiti da izvještava o "ukupnom gubitku", čak i ako vozilo za titiranje vozila nije odredilo vozilo za "spasavanje" ili "otpad".

XVIII. Duomenų ištekliai NMVTIS sistemoje

 1. NMVTIS sistemos duomenų ištekliai apima:
  1. Informacija iš valstijų agentūrų, dalyvaujančių nuosavybės teisės į transporto priemonę registravimo procese.
  2. Informacije o automobilima, autobusima, kamionima, motociklima, rekreativnim vozilima, motornim kućama i traktoru. NMVTIS trenutno ne može da uključuje komercijalna vozila ako ta vozila nisu uključena u osnovnu bazu podataka za državnu evidenciju (u nekim državama, ta vozila upravlja posebna državna agencija), iako se ove evidencije mogu dodati kasnije.
  3. Informacije o "brendovima" primenjene na vozila koja pružaju agencije za titiranje motornih vozila. Tipovi i definicije brendova variraju u zavisnosti od stanja, ali mogu pružiti korisne informacije o stanju ili prethodnoj upotrebi vozila.
  4. Najnoviji odometar koji je čitao u državnom naslovnom zapisu.
  5. Informacije od osiguravajućih društava i auto reciklaže, uključujući i otpadne i spasilačke objekte, koje se zahtevaju zakonom da se prijave sistemu, počevši od 31. marta 2009. godine. Ove informacije će obuhvatiti ako je vozilo utvrđeno da je "ukupan gubitak" nosilac osiguranja.
  6. Podaci sa junk i salona koji dobijaju "novac za klanter" vozilo koje se trguje u okviru Programa pomoći za reciklažu i spasavanje potrošača iz 2009. godine (CARS).
 2. Informacije o prethodnoj, značajnoj šteti na vozilu ne mogu biti uključene u sistem ako vozilo za osiguranje (ili drugi odgovarajući entitet) nikada nije odredilo da je "potpuni gubitak" ili je označila državna agencija za titiranje. Nasuprot tome, od nosioca osiguranja može se tražiti da izvještava o "ukupnom gubitku" čak i ako vozilo za titiranje vozila nije odredilo vozilo za "spasavanje" ili "otpad".
 3. Savetujemo vam da posjetite vvv.vehiclehistori.gov za detalje o tome kako tumačiti informacije u sistemu i razumjeti značenje različitih etiketa koje se odnose na vozila od strane državnih agencija za titiranje motornih vozila.

XIX. Zakon i nadležnost

 1. Ovi uslovi i odredbe će se upravljati i tumačiti u skladu sa poljskim zakonom; u okvirima koji nisu regulisani ovim Uslovima i uslovima Poljski civilni zakonik od 23. aprila 1964. godine, Zakon o pravima potrošača od 30. maja 2014. godine (u odnosu na potrošače) i Zakon o uslugama koje pružaju elektronska sredstva komunikacije od 18. jula, Posebno se primenjuje 2002. godine.
 2. U slučaju da niste potrošač, ovi uslovi će biti predmet isključive nadležnosti sudova Poljske.
 3. U slučaju da ste Potrošač i vaše stanovanje se nalazi na teritoriji Poljske od datuma zaključenja, sporazum između vas i nas o pružanju podataka o vozilima bilo koji spor koji se odnosi na ove uslove ili privatne politike podleže isključivom nadležnost sudova Poljske.

XX. Pravo povlačenja

 1. U slučaju da ste Potrošač i da ste pretplatnici odredili različite brojeve podataka o vozilu tokom navedenog vremenskog perioda, osim ako ste počeli da koristite naše usluge, to jest, ako ste putem Vebsite-a dobili bilo kakve podatke o vozilu, imate pravo da otkaže ovaj ugovor bez navođenja razloga u roku od 14 dana. Period povlačenja je 14 dana od dana zaključenja ugovora. Da biste ostvarili svoje pravo na opoziv, morate nas obavestiti putem e-maila ili pošte naznačene u Uvođenju ovih uslova i odluke o vašoj odluci da poništite ovaj ugovor putem jasne izjave (npr. Pismo poslato poštom ili e-mailom ). Možete koristiti obrazac za opoziv dostupan na stranici "Kontaktirajte nas", koja međutim nije obavezna. Za posmatranje perioda opoziva, dovoljno je da podnesete obaveštenje o oduzimanju pre roka za povlačenje.
 2. Ako počnete da koristite naše usluge na Veb lokaciji prije isteka roka za ostvarivanje vašeg prava poništenja, izgubite ovo pravo. Prihvatanjem ovih odredbi i uslova priznate mogućnost gubitka prava poništenja.
 3. Ako oduzmete ovaj ugovor, mi ćemo biti dužni da vam odmah povraćamo sva plaćanja koja smo dobili od vas, najkasnije u roku od 14 dana od dana prijema obaveštenja o oduzimanju ovog ugovora. Za ovo refundiranje mi ćemo koristiti iste načine plaćanja koje ste koristili u originalnoj transakciji, osim ako su druga sredstva izričito dogovorena sa vama; ni u kom slučaju neće vam biti naplaćeno naknade za ovo povraćaj.